Saturday, November 30, 2013

NO HEART


My lazy day ^_^

Terima kasih kepada 'Sahabat' baru aku.
Baiknya dia ! kirimkan sajak dan doa kepada aku.
Walaupun, we don't know each other.
Thanks mendoakan aku dan beri aku semangat.


dugaan


Susah payah dia cari kod my Favorite Song.
Katanya nak main guitar.
Wish u good luck kawan.
'' First Love - Utada ''


first love



Lately, aku rasa malas. No mood. Bored. Serba tak kena. Susah Tidur.
Haihh! macam-macam masalah. 


doa & malas



Insyallah akan aku amalkan DOA ini.
See???
Niat memang nak update Belog. Tapi malas nak perah otak.
Adoiyaiii ~ sodeh koden T_T

Padahal banyak entry nak update. Cuma mood tak ada.
Hope sebelum memori aku hilang.
Malam nanti aku cuba cari idea.

Terasa macam isi blog nothing this week!
Tak suka rasanya penulisan aku yang tak memberi makna.
(Bergaduh pulak dengan diri sendiri) ^_^

To follower, stalker (saja buat tak tahu) yang rajin singgah & comment.
Aku tahu korang mengharapkan gaya penulisan yang bukan macam sampah.
I'll do the best.


'' hari ini, aku menulis tanpa isi, aku menulis dengan hati,
  dengan mata terbuka tapi renungan kosong.
Mencari yang memahami tapi tak kutemui ''


Friday, November 29, 2013

Siapakah Wak Doyok ??


Salam Jumaat kawan-kawan ^_^

Siapakah "Wak DOYOK" ??
Dokter ? Lawyer ? Hakim ? Ahli Muzik ?


Jeng .. jeng .. jeng !!


Dia bukanlah siapa-siapa. Bukan seorang retiss pun u'olls.
Dah tu, kenapa aku dok cerita pasal mamat ni.

Sesiapa yang mengalami nasib macam aku, merekalah yang lebih memahami isi hati yang mendalam.
(Ayat skrip drama sekolah seyyh!) kikiki

Kenapa aku curious sangat pasal Wak Doyok ni?

In this week, ade sorang blogger lelaki update entry.
Then, dia ade mention nama 'Wak Doyok'. 
Memula aku yang memang serba serbi tak tahu ni.
Malas nak pergi search. Means malas nak ambil tahu.

Tak lama kemudian, i got 'Add friend' notification from Facebook.

Wak Doyok ?
Otak mula wink~wink~wink
T_T



SIAPAKAH WAK DOYOK


aku cuma mengenali seorang bernama wak doyok.
Bekerjaya sebagai Pemandu bas.
Kenapa transformasi beliau begitu ketara?
Wak doyok yang aku kenal, seorang yang berumur lagi tua.
Istilah Kutuk tak ade ok. huhu

So, aku dengan gaya ala detective conan.
Mula mencari identiti bukti. Si wak doyok ni.


wak doyok



Itulah wak doyok malaysia. hehe
Actually, aku pun tak tahu macam mana aku boleh terjebakkan diri dalam dunia tak berapa nak bagi hiburan sangat. hehe

After approve the notification. Aku terima 1 mesej.
'' hai, thx approued wak ''

I dont know. This is a real Wak Doyok Or a fake person, Obsess dengan wak doyok ni.
Masalah yang sering dihadapi orang fofular.




Aku cerita serba sedikit pasal mamat ni.
Wak Doyok atau dengan nama sebenar beliau.
Tengku Muhamad Azwan Shah @ Muhammad Azwan Mohd Nor.
Bukan calang orang jugak si mamat yang berjambang & bermisai melentik ni.
Dia seorang pengemar fesyen Mods dan juga pereka fesyen. Juga pemilik jenama THE GARMENT.
Wak doyok berkelulusan dalam bidang kejuruteraan dari salah satu universiti di Jerman.

Aku pun tak tahu kenapa dia tak teruskan kerjaya dalam bidang kejuruteraan.
Pecah kepala kot nak study.
Cukup azab mase aku ambil course 'Civil Eng'
Minat dia yang begitu mendalam dalam dunia fesyen lama.
Sanggup transform diri dia 360 darjah.
Wa salute sama lu bro !

Nak baca lagi pasal wak doyok ni? boleh la '' KLIK ''
Aku bukan wartawan nak interview lebih-lebih. haha


'' Thanks for Reading & Selamat menunaikan Solat Jumaat ''


Thursday, November 28, 2013

Blogger's Birthday Segment

Salam sejahtera!


Segment untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers :D
For more info + to join, click on the picture :)

*****

Saya dilahirkan pada: 

09/12/1991 



Wednesday, November 27, 2013

Jersi JDT Musim Baru - 2014

Petang u'olls  ^_^

Semangat kesukanan 'Bola' kengkonon nya.
Kesian kawan aku, dok surveykan baju JDT musim akan datang.

Kawan aku yang dok Selangor, pun pakai baju JDT musim lepas.
Aku langsung tak ada koleksi.
Hampehhh!

Next year aku dengar, penaja rasmi untuk Jersi JDT.
Adalah NIKE.

So, harga agak mahal! (memang mahal)



JERSI JDT


RM180.00 kalau tak silap aku.


JERSI JDT


Aku harap sangat. Musim depan aku boleh g stadium.
Jadi '' pom-pom girl ''. kikiki
^_^ wink wink


TAKUT LIPAS PUNYA PASAL

Mornoon kawan-kawan,


Di antara aweks & balakss sekalian. Mesti ada yang fobia dengan Encik Lipas?! kan.. kan .. kan??
hahaha. Ngaku aje lah ^_^

Jom layan kisah si Fobia Lipas ~


·         Lili Sephia aku mmg geli dgn Lipas.. kalau jumpak Lipas.. memang kompom aku spray dgn Ridsect.. talaaa betui2 kat dia... sampai lokoih!! banjir! selagi kaki dia duk tekodek2 selagi tu aku tak stop, kalau kaki dia dah tak kodek2.. baru aku stop. Sbb tu Ridsect kat umah aku mesti ada.. paling kurang pun 2 botol yg tinggi tu..
Like · Reply · 23 · 10 hours ago
o   
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/s24x24/1076760_100001210203367_503795176_q.jpg
Front Line Kodek2??bahasa lipas ke??
Like · 4 · 10 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1076404_1020127622_1737744324_q.jpg
Lili Sephia Encik Front Line, kodek2 la... alaa.. kaki2 dia duk gerak2 tu.. tu cheq panggey kodek2.. aishh..
Like · 1 · 10 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/s24x24/1076760_100001210203367_503795176_q.jpg
Front Line Oh....kodek2...kaki saya kodek2 ni..jgn ridsect kan saya plak..huhu
Like · 2 · 10 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1076404_1020127622_1737744324_q.jpg
Lili Sephia takdak la... Encik Front Line kompom bukan Lipas kan... (mana ada Lipas bleh taip komen kan..) wahahaha...
Like · 1 · 10 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/s24x24/1117327_1122278469_1013677938_q.jpg
Hafiz Hapeace Tediaa aih sampai lokoih,lipaih tu kena pakai baju ujan la..hahahahaha
Like · 1 · 9 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash1/s24x24/275886_100000511890622_689835368_q.jpg
Ika Zulaikha sm la sy.. dr jauh dh thu.. 1 rumh spray sblm kuar mnjelma...
Like · 1 · 9 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1076404_1020127622_1737744324_q.jpg
Lili Sephia baju ujan pun takdak makna dah.. mmg kompom lokoih punya.. tarak nak bagi chance laa.. takdak lain melainkan dia mati lemas, mmg anti la dgn Lipas ni.. kalau takdan capai Ridsect.. penyapu pun jadi la.. mmg cheq pukui dia sampai tecabut sayap dia.. eeeee.. geli aih!!
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/c0.5.75.75/s24x24/1474510_452276008214148_1008579930_t.jpg
Maswan Adnan Ani :
Dengan Ridsect tak berapa kuat...kalau dgn baygon lipas terus mati katak...Lintah dengan pacat pun takut bila dia orang nampak baygon...
Like · 2 · 9 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1076404_1020127622_1737744324_q.jpg
Lili Sephia ya ka.. cheq tak besa guna Baygon.. takpa sat lama cheq try pi guna hat tu.. 
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1119669_100000134567964_2128977358_q.jpg
Zakirin Aziz kodek2 tu kuat sikit dari meghuwek 
Like · 1 · 9 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1076404_1020127622_1737744324_q.jpg
Lili Sephia haa... mola2 dia kodek2.. paih kena semboq tala tak hingat.. pelan2 dia kui dok menguwek.. sat lama paih tu dia pun goll... 
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash1/s24x24/211303_100000189896810_1688445120_q.jpg
Sniz Pinocchio kodek2...=.=" tsk
Like · 1 · 9 hours ago
o    https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/s24x24/1118795_100001082988211_1130052731_q.jpg
Rodziah Othman Ha3 sakit perut gelak cerita n gelak loghat tuan punya cerita...jarang dpt dengat kedah pekat2 gini..suka dengaq...klate kata kodek2 tu "gelepa dodeng2" ...heee mcm ayam kena sembelih ka..gitu la naa 


Lawakk giler! hahaha
Pekat, likat, melekat bahasa Qedah dia.

Aku bukan penakut Lipas. Tapi aku pemburu Lipas !


#2 Wordless Wednesday



chicken chop



We all pilih menu ' Chicken Chop ' for our dinner yesterday.
Dah lama tak hang out and dinner together with family.

Alhamdulillah~ aku berharap mak aku semakin pulih.
Aku tension berhari-hari.
Sebab kehilangan senyum & tawa my mum for a week.

I can't live with out u ~mom ! iskk...iskkk 

Happy Wednesday !



Tuesday, November 26, 2013

LOVE AROUND


Hai All ! Happy Tuesday +_+


For me?? tak adelah berapa nak happy sangatlah.  

Frust ~ sebab tak dapat tengok Episod 2 semalam. huh !



love around-astro



Biasanya hari Isnin, tak banyak cerita-cerita yang best kat TV.
So, aku pun godeh-godeh remote control mencari konklusi gamaknya. Menghilangkan keboringan aku di malam selasa.

Nak layan TAMIL, tak ada pulak cerita yang best. Hindustan memang aku da resign tengok.
Layan Korea la!

Dalam pencarian, demi pencarian. Terjumpa Chanel Astro 324. Aku pun tak tahu chanel ape tu. Bantai tengok.
Mula-mula macam tak best. Tapi aku teruskan jugak.

Aik ! lelama terus layan pulak citer 'LOVE AROUND'
Tetiba peminat tegar TAMIL terus layan cerita TAIWAN. haha

Walaupun telingga aku kedengaran agak peliks bila mereka bercakap. Sebab sudah terbiasa layan cerita TAMIL. Take time nak hadam percakapan dan watak. ceewahh~


Episod 1.
Aku mengenali watak Hero yang nampak serious & arrogant but macho & comel.

astro_love around


Lakonan George Hu as Zhou Zhen. Heroin yang agak giler-giler Annie Chen as Liang Xiao Shu.

astro_love around


Aku tak sabar tunggu episod 2, sebab kekasih Xiao Shu
kantoi menipu. Then, Zhou Zhen datang Inter frame !

Lunch time terpaksa layan dalam HP kecik aku ni. Malas nak tunggu malam. Jadi macam semalam adik aku punya angkara. P alih pergi chanel lain.

huhuhu +_+



Monday, November 25, 2013

REVIEW SEGMEN : Macam Cantik Je Macam Comel Je




Monday and Isnin ~ again dan lagi !

Hari pertama dalam setiap minggu. Walaupun terasa malas. Mesti rajin kan diri.
Konon-konon dapat gelaran Kuli terbilang katanya ! 6_^

Aku dapat banyak Notification dan comment dari blogger menerusi 
SEGMEN MEROYAN anjuran MAK DARA

Special thanks for Mak Dara & Blogger yang sudi datang comment & follow blog picisan aku.
Walaupun tanpa disuruh. Sungguh aku menghargai keikhlasan korang.

Maaf u'olls. Ada belog yang belum sempat aku terjah / follow dan comment.
Kengkangan masa dan waktu yang padat.
Sesungguhnya aku tak sombong. hehee

Siapa-siapa yang datang rest & break kat blog aku NI . Korang boleh follow mereka-mereka yang COMEL, CANTIK, HENSEM, KACHAK !

PESERTA SEGMEN


#1 ct cheery
#2 Kin Naz
#3 Si Budak Vanilla
#4 aisya
#5 rokot nuluhon
#6 Puan Gojes
#7 Sharfynarz Sharfnie
#8 PrincessShin92
#9 asyifa mustaffa
#10 Cik Tin
#11Vee Lea
#12 Am_Mir
#13 shakynashawany
#14 careno
#15 Eraz Fadli
#16 Misya (Aimi Syahirah)
#17 julia jamaludin 
#18 Eda Johari
#19 YnaRazali
#20 MG schmidt
#21 Gadis Ganu
#22 aze alia
#23 Hudaraihanaaaa
#24 BaNu Syah
#25 amanina nasuha
#26 Mrs Velentine
#27 IbuNoey
#28 Gadiss
#29 Safarina Shaari
#30 Hanis Masturina
#31 Keyme Keymoo
#32 nisa surihani
#33 - AZIE -
#34 GirlFriend 
#35 Zamani Abe
#36 afifah wan
#37 kayyana
#38 Budu Bilis
#39 Diana Azhar
#40 Mazatul Azura
#41 deno
#42 Farah Waheda Wahid
#43 wada
#44 Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah
#45 Syuhada Baharudin
#46 Muhammad Noor Firdaus
#47 IraNur
#48 Sha Purple
#49 syaz syasha wanie
#50 Siti Tiha
#51 Hana Jalil
#52 Zie Fauzi
#53 Marou Apple Hijau
#54 Dayah Danisha
#55 Muhammad Khairuddin Lim
#56 Hot Gimmick
#57 Fyqah Ismail
#58 Nurakmaniza Jamil
#59 Lieya Von Jay
#60 Hana Maroo
#61 Shark Kay
#62 Sya Mimie 
#63 Risha Melon
#64 Nieyna Sakinah ZA
#65 need
#66 PakcikLie PCL
#67 yana aina
#68 Normi Nieza
#69 Ahmad Zaki
#70 tenku butang
#71 Kisah Si Dairy 
#72 bella luna
#73 zarena heeney
#74 Hafiza AizZawa
#75 sarahhernyzar
#76 lucd007
#77 Cik Puan Rara
#78 Aina Amirah
#79 Yumida Huda
#80 Aswan Azmy
#81 Mama Darwiish
#82 Engku Muzahadin
#83 Kaqyonk Fauzi
#84 Mizz Aiza (Dunia Kecil)
#85 Nuriesya Nadia
#86 SecretOfShaila 
#87 saira othman
#88 nanakimie
#89Najihah Najmy
#90 Sofea Lang



monday-baby



INSYALLAH ~ Aku akan mulakan MISI untuk blogwalking, follow & comment ye ^_^



'' Selamat Berblogging ye ''




MISTERI VILLA NABILA MENGHANTUI


Happy Monday !


Fifi   : Eh, shah!  Lya ! Villa Nabila tu Bella punya ke???
Sha : Ko nak mampus ke ape? kalau bella punya. Da lama dia cekik ko!
Lyia : Entah ko fifi. sengal. Kau asik tanya benda yang sama. Lempang nak tak?


Begitulah antara petikan dialog Offices mate aku. Huhu.
Sungguh mereka prihatin terhadap aku.

Sejak isu Villa Nabila masuk TV, Blog, FB, Wechat & seangkatan denganya. Aku pulak yang tersedak-sedak.

Terasa wehhh ~ orang dok sebut-sebut Nabila~nabila


villa nabila



Aku yang hidup pun terasa tak aman. Lagi-lagi mereka yang dah tak ada.
Biarlah ROH mereka itu aman.

Lawak. Gossip pasal hantu pun boleh masuk TV. haha.
Nasiblah dah mati. Kalau belum ade pulak isu saman menyaman.

Ada cerita yang benar dan ada yang tidak.
Kita ambil yang positive. Buanglah yang negative.

'Kata nak menuju zaman 2020, tapi anak cucu di MOMOK kan dengan cerita Hantu, bilalah nak maju'



david teoh & villa nabila


Nantilah balik JB. Aku pergi singgah Villa Nabila depan Danga Bay, Joho.

Manalah tahu, 'David Teoh' ambil aku jadi pelakon.
kiki ^_^ ( kidding )


Kadang-kadang pelik. Kenapa orang-orang sibuk nak siasat kehidupan selepas MATI.




'' Yang pasti ALAM MATI itu wujud ''




Saturday, November 23, 2013

Rindukanlah OST Playboy Itu Suami Aku


Morning u'olllssss 


Wah seronok siapa yang dapat berguling-guling atas katil.
Aku jugak lah yang harus pergi ke kerja.
Demi mencari bersuap-suap nasi. huhuhu. Ayat sedih giler . ^_^

So, di pagi sabtu yang indah nan cerah. Tak mendung dan tak hujan.
Aku memandu kereta secara Solo.

Selepas DJ Radio membebel-bebel.
' Pok..pekk..pok..pek '

Terlayan lagu jiwang kejap.

Tiba-tiba otak aku jadi hilang waras sekejap.
' Rindu Nak Jatuh Cinta ?? '

Aduhai bella, felling cintan-cintun engkau terlebih sangat kot ! hahahha.



fall in love



Playboy Itu Suami Aku ??



proses cinta


 Berpikiran lagi. ^_^ wink wink
Banyak sangat proses & ISO cop SIRIM segala bagai.
'' Complicated ''


ENCIK MIMPI


Ohkey! ~ secara tak sengaja aku betul-betul layan lagu

'' Ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
Janganlah engkau ragu pada diriku
Daku berkelana mencari harapan yang kita impikan
Dari terbitnya sang suria hingga tenggelam

Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu

Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu sayangku
Ku adalah milikmu yang kau rindu

Doa doakanlah diriku
Di dalam hatimu
Di dalam nafasmu
Sepanjang hari harimu

Ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
Janganlah engkau ragu pada diriku

Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu
Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu..

Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu

Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh jangan janganlah kau bersedihkan hatimu kekasih
Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu ''



ENCIK MIMPI


Encik Mimpi yang penuh Misteri.
Boleh kot aku nak stalker Facebook & twitter 

Encik Mimpi also ada blog. Tapi tak aktif rasanya.

Jujur, aku suka penulisan lirik, melodi lagu & tone suara dia.
Cara dia menyanyikan lagu tu, beri kesan jugak la pada diri aku.

Hehe. 6_^ kalau idok, tak kan aku susah payah taip kisah dia panjang-panjang.

Aku suka hasil dan karya dia. Plus aku tak minat & jarang ambil tahu gossip tentang dunia hiburan.


ENCIK MIMPI
Belon for ' Dream Man '  ( MOTIP ? )


Walaupun WATAK memang tak boleh blah !
Tapi, dimaaafkan sebab penulisan NOVEL & LAGU yang memang best.

Maybe aku kena pergi cari that NOVEL.
Membaca tanpa aku harus membayangkan WATAK yang di LAKONkan.


Salam Sabtu & Ahad ^_^