Wednesday, January 7, 2015

The Best Beauty Products


Hello Beauty !! 

Perempuan dan kecantikan mana boleh dipisahkan. Baik perempuan ataupun lelaki, semua nak kelihatan cantik dan sempurna! Dulu masa aku muda remaja , memang tak berapa nak kisah sangat bab rawatan dan penjagaan wajah. Waktu zaman sekolah, kawan-kawan sibuk risau dek mutiara yang menghiasi kulit muka dorang. Tapi aku, relaks je sebab kulit sihat lagi masa tu. Sekarang bila umur dah masuk peringkat matang dan mumaiyis. Jerawat macam bermarathon keluar kat muka ni hah. Lagi-lagi bila stress. ahh! stressnyaa. Bila sudah matang,aku mula obses pada kecantikan. Macam-macam nak produk nak try.
Aku nak cantik macam Emma Watson boleh tak ?? ngeee >..<


Ini gambar beliau semasa muda remaja. Comel betul, si emma masa belakon cerita Harry Potter. Aku suka cerita tu, start aku baca novel then repeat tengok kat TV. Memang lagi best la jawabnya. Lagi-lagi dapat cuci mata tengok Emma Watson yang gebu gebas ni. Pelakon yang terkenal dengan watak Hermione Granger ini telah dipilih sebagai antara selebriti wanita paling disukai di dunia. Bukan mudah menjadi selebriti yang terkenal, beliau haruslah bijak bergaya dan memilih trend fesyen yang sesuai dengan jiwanya. Emma juga telah dilantik menjadi duta dalam program UN kerana pakej rupa parasnya yang cukup anggun dan mengancam.



''emma, why u so beautiful?'' give me tips please. huhuhu.
No wonder lah, paparazi & photographer berebut berguling-guling nak snap gambar dia. Dengan pakej kecantikan yang dia ada, plus kecantikan semulajadi dari luar & dalam. Kalau nak cantik macam Emma Watson, korang harus bijak memilih beauty products yang tepat dan sesuai untuk kulit korang. Eh.. Jangan main taram je letak kat muka. Bahaya tau.

Antara tips yang terbaik untuk memilih the beauty products in the market, korang perlu berulang kali membuat kajian tentang sesuatu jenama. Sampai korang puas hati dengan kandungan dan keberkesanan produk tersebut, barulah decide nak beli. Ini sangat2 lah penting untuk kita mengetahui tentang kelebihan produk yang kita hendak gunakan. Bukan sahaja untuk kecantikan diwajah tetapi bahan yang selamat apabila kita menggunakan produk tersebut.

Kadang-kadang kita terpengaruh bila tengok iklan dan koleksi testimoni. Tertarik jugak nak cuba-cuba produk tu. Tapi, korang kena tahu yang tak semua produk di luar sana sesuai dengan kulit korang. Bila orang lain guna, elok je, bersih dan cantik pulak tu. Bila korang guna, tetiba pulak jerawat naik kat muka, kulit mula kusam dan timbul masalah kulit yang lain. Yang paling teruk, kulit korang akan terus jadi allergic!!
eee. takutnya !! macam mimpi ngeri weh ..

Tips yang terakhir , korang kena bersabar dan banyak buat research yang lebih mendalam jika hendak bertukar produk yang lain. Walaupun nak cantik, tapi pastikan kita tak menjadi mangsa kecantikan ye ! Hendak cantik bak Emma Watson kena bersabar sikit ye kawan-kawan.