Wednesday, April 9, 2014

Nak Tarik Perhatian Si DIA

Selamat Petang Rabu kawan-kawan ^_^

Aku nak cerita sikit, aku ada seorang sepupu lelaki.
Hari tu kan, mase pergi holiday sesama. Aku dok perli dia. Mane girlprengg epol ??
Tak kan sampai sekarang tak dapat nak ngurat girlprengg kot. Menyendiri aje?!
choiii ~ siap buat nada-nada perli dan sinis gitu. hahaa. Pelawak je tu. hohooho

So, sepupu aku pun ngadu kat aku ....
" member epol yang pecah ghumah pun dapat aweks lawa & comel "

hahaaaahaha !! serios. kiteorang terbahak-bahak gelak. Dah macam ponti pulak. huhuhu
Aku pun bagilah sikit-sikit tips. Niat nak menyakat dia semakin membuak-buak. hehee

" epol, kalau nak ngorat buatlah muka macho. Ni muka jambu ! mana nak dapat "
aku menyakat sepupu aku. Mamat tu kalau malu, muka merah padam. Macam pakai blusher.
Itu lah siapa suruh putih sangat. hahaaa. dah kantoi malu ! iskk.iskk.

kalau nak pikat jangan terus cakap nak couple ke, nak meminang, nak kahwin ke.
itu gelojoh sangat. takut lah si dia tu. Terkejut monyet lah jawapnya. hahaa.
Orang tua-tua kata:
bagaikan tarik rambut dalam tepung, rambut tak putus tepung tak berselerak.

Susah sangat ke nak mengorat perempuan? hurm. tak susah asalkan ikhlas dan berusaha.
Nak ngurat tak tahu no HP? tak apa, boleh cuba step yang pertama ni.
Bagilah nota perkenalan. kat FB, Twitter, IG, surat pun boleh kalau nak. oldskool gitu.
So, si dia akan tercari-cari siapa pengirim tersebut ye. hurmmm T_T


Try buat dalam seminggu macam tu. Tak payah jiwang-jiwang sangat.
Cukup si dia tahu korang cuba mendekati dia.
kalau dia bagi respond yang positif, korang boleh teruskan ke step yang ke 2. hihiihii


2nd step boleh start bagi lollipop yang comel-comel. Coklat 20 sen pun ok. ahaha.
Jangan lupa tampal kan NOTA ok ?
Say : Jiran saya nama Mak Eton, Nak Nombol handpon. *kikiki


Kalau dah berjaya dapat no HP si dia. Kira dah senang sangatlah kerja mengurat tu. hohoho
Boleh sekali-sekala bagi bunga + note. Tak payahlah buat hari-hari.
Bankrup nak cop duit. hahaa. Tak pun petik bunga mak korang. Habis togel pasu bunga nanti.


Then final step, if korang berhajat nak melamar secara sweet. Boleh bagi Encik Teddy.
So, peluang si dia untuk menolak lamaran anda hanya 45% mungkin.
Jangan gelojoh bagi cincin terus.
Kalau aku pun tak nak. Terperanjat mak jemah. hahaa. Slow its better.

Bila dah betul-betul berkenan? nak langkah bendul-bendul di atas?
Terus nak say " will you marry me ? "
Macam omputih kekdahnya. 101% akan direject dari kehidupan si dia. haha
Kalau dia terima beruntunglah. Maybe anda tak bertepuk sebelah tangan.

Kalau dah dapat hati si Dara, jangan lupa orang tuanya. Tak elok tu namanya.
Next entry, aku share macam mana nak ngurat keluarga si DIA pulak ye ^__^


'' pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas ''